Referenser

Här finns några exempel på genomförda arbeten. 

Kontakta oss gärna om du vill ha referenser från kunder eller vill veta mer om hur du själv kan få hjälp av PARADIS trädgårdsdesign!


Klicka på referenserna för att se fler och större bilder.

  • Idéträdgåd; Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero 2014. Lättskött. Funktionellt. Och gärna flexibelt. Det brukar vara de vanligaste önskemålen en trädgårdsdesigner får. Mitt VarDagsParadis är just en sådan trädgård. Ett välkomnande rum för alla humör och väder. För mysiga regndagar i pergolans skydd. För soliga kaffestunder i vilstolen. För samling och mingel kring grillen och lättsamt umgänge över maten - med en extra bordsskiva ryms alla spontangäster vid bordet och barnen trivs bland kuddarna i den generösa soffan. Krukor gör det lätt att byta växter med säsongen. Vårens lökar blir sommarblommor som blir höstig ljung. Buxbom, perenner, rosor och ett och annat olivträd får göra sällskap hela säsongen. I lådor bidrar kryddväxter med lockande dofter och fräscha smaker. Porlande vatten, mjuka textilier och dämpade färger skänker sinnena balans och harmoni. Vilket humör är du på? Varsågod, kliv in och känn efter! I dag. Imorgon. Varje dag.
  • Nybyggd villa med pool, Maria Park, Helsingborg. Fokus var att komplettera husets raka linjer med rundade, mjukare former och samtidigt behålla en modern känsla. Poolområdet med visst insynsskydd och stämningsfull kvällsbelysning var centralt och skulle även ge en vacker vy från vardagsrummet. Två stora glanskörsbär, en bred trappa och mycket vintergröna växter gör entrén ståtlig och välkomnande. Detta matchar den markerade, höga fasaden väl. Trädens vackert mahognyfärgade stammar har ett prydnadsvärde även under vinterhalvåret.
  • K-märkt sekelskiftesvilla, Tågaborg, Helsingborg. Uppdraget var att rita om hela den gamla förvuxna trädgården. Fokus var att bevara och lyfta fram stilen från tidsepoken och samtidigt skapa rumskänsla och funktioner utifrån familjens nuvarande behov. Vi behöll de snygga kalkstensplattorna, skapade en uteplats på framsidan i bästa sydvästläge och gjorde entrén stilren och välkomnande med rundade, bestämda former och grönska. Baksidan fick en mer skogslik karaktär. Där ritade vi in ett stort trädäck för vardag och lätt umgänge och ett skönt växthus/uterum som förlänger säsongen.
  • Nybyggd enplansvilla, Maria Park, Helsingborg. Fokus var att göra en öppen, välkomnande entré och en mer privat, insynsskyddad och lummig del med två uteplatser i söder/väster. Familjen önskade sig en plats för avkoppling och umgänge, gärna med Medelhavstouch. Över uteplatsen i väster ritade vi in en stram pergola i svart, som kontrasterar fint med den ljusa tegelväggen. Ett vackert vitt blåregn kommer ge en lummig känsla! Den lille sonen fick en liten gräsyta att leka på samtidigt som vi skapade en uteplats för morgonkaffet med angränsande, dolt planteringsbord/skjul.
  • Radhus i Viken. Den unga småbarnsfamiljen hade fokuserat på husets insida, och nu var det dags för en uppdatering av utemiljön. En medelstor trädgård i bästa sydvästläge som kunde utnyttjas mycket bättre! En helt ny "loungealtan" skapades i bästa eftermiddags-kvällssolsläge, som ett skönt och användbart komplement till matplatsen. Ett "smycke" i form av en rektangulär, vår-till-höst-blommande plantering mellan de båda altanerna ger rumskänsla, dofter och vackert blickfång både från huset och i trädgården. En liten gräsplätt behölls för barnlek, och det gamla förrådsskjulet ritades om.
  • Nybyggd, stor villa i Maria Park. Kunden höll på att bygga sin tredje villa med trädgård, så de hade en bra uppfattning om vilka "funktioner" de ville ha. Mat & grillplats, jacuzzi med litet tak, köksland, avskild liten uteplats vid sovrummet, stor gräsmatta, ev pergola, mm....PARADIS hjälpte till med placering, utformning och inramning av de olika funktionerna, så att allt bildade en användbar och estetisk helhet. Allt i en stil med växter och material som passar fint med huset, omgivningen och familjens smak.
  • Nybyggt radhus i modern stil med minimal trädgård; Landskrona. Genom en öppning i häcken fick barnen tillgång till områdets allmänna gräsplan, för lek och bus! Den lilla trädgården kunde således utnyttjas helt till grill, avkoppling och umgänge. Med hjälp av olika material, plattstorlekar och växtlighet skapades rumskänsla och en mjuk, ombonad framtoning. Entrén gjordes vacker och välkomnande året om (bilder på entrén och matplatsen kommer).
  • Stor, sekelskiftesvilla på Tågaborg, Helsingborg. Ett mastodontprojekt, där husarkitekt, byggare och trädgårdsarkitekt samarbetade i ett fantastiskt team! På kundens önskelista stod bl a en platsbyggd pool intill huset, stor terass (med mat- och solplats, kryddodling och stor grill) att gå ut på från köket på andra våningen, ny uppfart samt garage för två bilar under terassen. Den nya terassen skulle i sin tur ansluta till trädgården (som mestadels bestod av en gammal gräsmatta, där man önskade design av matplats, lek-, sol- och umgängesytor. Ett viktigt fokus för det involverade teamet var naturligtvis att kombinera kundens önskemål med en stil, material och framtoning som stämmer väl ihop med huset och dess anor. Efterbilder kommer.
PARADIS trädgårdsdesign, Paviljonggången 8, 254 51 Helsingborg, 0708 47 49 97, maria@paradisdesign.se
© PARADIS trädgårdsdesign, Powered by Publiciteta&Co | Logga in