MALMÖ GARDEN SHOW

Idéträdgård "Roses ar first sight" på Malmö Garden show 2016

"Rosor är blommornas blomma. Rosor är kärlek. Rosor är flärd och fest, den underbaraste av dofter, religion, symbolik och mystik. Rosor bär på historier och minnen och de ger oss goda känslor.

Det finns en ros för alla trädgårdar. Oavsett om man har villaträdgård med bördig jord eller naturtomt med mager jord och oavsett zon, stil eller design, kan man ha drivor med rosblomning sommaren lång. Man kan också med framgång odla rosor i urnor och krukor.

Rosens doft är dess själva essens och anledningen till att rosen odlats i tusentals år. Rosdoften är komplex, rik, varm och sensuell och den talar till vårt djupaste innersta! Det är en myt att bara de gammaldags rossorterna doftar. I vår rosenträdgård finner du en mix av nya och gamla doftande rosor.

Vi har valt äppelträd som sällskap till våra rosor. Äppelträdens roslika blommor är först på våren med att blomma. När rosblomningen tar över har träden börjat grönska. När rosorna är i sin bästa period på sommaren, då tar vi ledigt. Då dukar vi för rosenfest, slår oss ned i skönaste soffan nära våra rosor och njuter av Rosen!"

© Copyright PARADIS TRÄDGÅRDSDESIGN